Houten mallen

In de afgelopen 20 jaar hebben wij een stevige reputatie opgebouwd als leverancier van houten mallen voor de prefab betonindustrie. De mallen worden geleverd in Nederland , België en Duitsland. Onze kennis en ervaring wordt erg gewaardeerd door onze opdrachtgevers, die vaak in de ontwerpfase van het project reeds contact met ons zullen opnemen. Op die manier kunnen wij van in het begin meedenken in het project en de klant adviseren om samen tot de beste oplossing te komen.

Elke mal is een project waar één of meer medewerkers, afhankelijk van de grootte van de mal, aan werken. Indien gewenst verduidelijken we de opbouw van de mal met een opbouwschets. Ook leveren we een passtukkenlijst mee zodat het voor de medewerkers aan klantenzijde bekend is hoe ze de mal kunnen ombouwen.

Het betonoppervlak is in feite het spiegelbeeld van de bekisting. Indien het beton in het zicht blijft, is een spiegelglad oppervlak en een hoge mate van precisie dus een absolute must om het gewenste resultaat te bereiken. Wij leveren al jarenlang mallen die aan schoonbeton CUR100 B1 norm voldoen indien dit gevraagd wordt door de klant. Op verzoek verwerken we ook verschillende soorten antislip of structuur in onze mallen. Middels CNC frezen kunnen ook cijfers, letters en logo’s in of op het betonoppervlak gemaakt worden naar de wens van de klant. De meeste mallen worden met eigen transport naar de klant vervoerd.

Door onze ervaring en vakmanschap kunnen wij nagenoeg elke mal maken, zoals u kunt zien in onze referentieprojecten.

De meest voorkomende toepassingen van onze mallen zijn:

Utiliteitsbouw

  •       Trappen
  •       Galerij- en balkonplaten
  •       Kolommen en balken

Infrastructuur / Stadsmeubilair:

  • Randelementen en perronplaten
  • Geluidwerende wanden en taludplaten
  • Brugpijlers / liggers
  • Kunstwerken